https://www.lifarma.com/catalogus/bestrijding/insectenbestrijding/madenbestrijding/spuit-gietmethode/neporex-5-kg/_381_w_1202_658006_NL_1
Vorig artikel Toon lijst Volgend artikel
https://www.lifarma.com/catalogus/bestrijding/insectenbestrijding/madenbestrijding/spuit-gietmethode/neporex-5-kg/_381_w_1202_658006_NL_1

Neporex 5 kg

Artikelnummer2663
Prijs per stuk Verkoopeenheid stuk
Omschrijving
Video

Neporex 5 kg

KLIK ALTIJD OP ONDERSTAANDE LINK VOOR DE ACTUELE TOELATING bij het CTGB.

Toelatingsnummer: 12016
Gebruik Neporex veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie!

NEPOREX 2 WSG, 12016N.

A.

WETTELIJK GEBRUIKSVOORSCHRIFT

 

Toegestaan is uitsluitend het gebruik als insecticide ter bestrijding van vliegenlarven in mest en andere broedplaatsen in stallen en hokken.

De gebruiksaanwijzing zoals opgenomen onder B. moet worden aangehouden. 

Het  middel is uitsluitend bestemd voor professioneel gebruik.

B.

GEBRUIKSAANWIJZING

NEPOREX 2 WSG is een insecticide ter bestrijding van vliegenlarven in mest en andere broedplaatsen in stallen en hokken.

Het middel werkt als maaggif. Het gevolg is een geremde groei van de larven, terwijl het vervellingsproces wordt onderbroken en normale verpopping wordt verhinderd; een snelle werking kan dan ook niet worden verwacht.

De toepassing dient gericht te worden op de behandeling van broedplaatsen. Volwassen vliegen worden niet bestreden. Tijdens de toepassing behoeven de dieren niet uit de stal of het hok te worden verwijderd.

Kalveren op vaste vloeren met strobed.

Vliegenlarven ontwikkelen zich niet daar waar het strobed goed door de dieren wordt vertreden. Volstaan kan worden met een 50 cm brede strook langs de wanden en rond opstanden als drinkbakken en palen egaal te behandelen.

Toepassing middels strooien op vochtige mest of spuiten of gieten op droge mest.

Opmerking: Een droge toepassing middels strooien op een diep strobed kan soms niet het gewenste resultaat geven door onvoldoende indringing of slechte verspreiding.

Varkens en rundvee op roosters en/ of vaste vloeren

De roosters middels gieten of spuiten behandelen, vooral die plaatsen behandelen waar de latten of staven op de muur rusten en zo mogelijk ook de onderzijde van de roosters. Op de vaste vloer kan volstaan worden met een 50 cm brede strook langs de wanden en rond opstanden als drinkbakken en palen en egaal te behandelen.

Pluimveestallen (batterijen en “flatdecks”)

Het gehele mestoppervlak dient gelijkmatig behandeld te worden. De beste resultaten worden verkregen wanneer de eerste toepassing ongeveer één week na het uitmesten plaatsvindt, waarbij de mestlaag niet dikker dan 10 cm mag zijn. De tweede toepassing

14 dagen later uitvoeren. Bij grote mestophopingen kan een derde toepassing noodzakelijk zijn. De toepassing middels spuiten of gieten uitvoeren.

Tijdstip en interval toepassingen

Preventieve toepassingen dienen plaats te vinden in het voorjaar of 2 dagen na een gedegen stalschoonmaak, waarbij een tweede en eventueel derde toepassing afhankelijk van de infectiedruk, met een interval van 14 dagen dient plaats te vinden.

Bij varkens verdient het aanbeveling de eerste toepassing kort voor het inbrengen in de lege hokken of bij een aanwezige vliegenbezetting uit te voeren. Teneinde de dieren zo min mogelijk te storen kan ook volstaan worden met één enkele toepassing kort voor het inbrengen, waarbij de dubbele dosering moet worden aangehouden. (500 gram NEPOREX 2 WSG per 10 m2).

Dosering : 250 gram NEPOREX 2 WSG per 10 m2

                  Bij spuiten 1-4 liter water en bij gieten 10 liter water per 10 m2 gebruiken.

Opmerkingen

 

  • NEPOREX 2 WSG lost zeer gemakkelijk op. Gezien het vochtaantrekkend karakter de verpakking altijd afgesloten en droog bewaren.
  • Ter bestrijding van aanwezige of binnenkomende volwassen vliegen verdient het aanbeveling de toepassing te combineren met een adulticide.

Wij adviseren om de 6 weken de behandeling te herhalen.

 

Verpakking:

5 kg (= voor 200 m2)

 

Nieuws
bundeling-krachten-trouw-nutrition-en-lifarma
Bundeling krachten Trouw Nutrition en Lifarma
no-farmers-no-food
NO FARMERS NO FOOD
nieuwste-generatie-inweekmiddelen
Nieuwste generatie inweekmiddelen
parasect
Productnieuws Parasect
tesla-grondkoelingen
TESLA Grondkoelingen, geplaatst
bovengrondse-kadaverkoelingen
NIEUW. Bovengrondse kadaverkoelingen met bakken
virkill-het-desinfectiemiddel
Virkill. Hét desinfectiemiddel