https://www.lifarma.com/catalogus/bestrijding/insectenbestrijding/vliegenbestrijding/biologische-vliegenbestrijding/roofvliegen-biofly-50-m2/_381_w_1172_659261_NL_1
Toon lijst Volgend artikel
https://www.lifarma.com/catalogus/bestrijding/insectenbestrijding/vliegenbestrijding/biologische-vliegenbestrijding/roofvliegen-biofly-50-m2/_381_w_1172_659261_NL_1

Roofvliegen Biofly 50 m2

Artikelnummer5269
Prijs per stuk Verkoopeenheid stuk
Omschrijving

Roofvliegen Biofly 50 m2 (staloppervlak)

Biologische vliegenbestrijding door middel van roofvliegen (Hydrotaea (Ophyra) aenescens)

De biologische bestrijding van stalvliegen is zeer effectief en reduceert stress voor mens en dier op de lange termijn. De roofvlieg is lichtschuw en verblijft in de mestkelder.  Het systeem bestaat uit periodieke leveringen van poppen van de roofvliegen, welke in de stallen worden opgehangen.

De roofvliegen worden tijdens het proces van verpopping aangeleverd en komen afhankelijk van de temperatuur binnen één tot twee weken uit. De Biofly Roofvlieg is traag vliegend, honkvast en heeft een voorkeur voor donkere, warme, vochtige plekken. De roofvlieg vliegt niet op mens of dier af en is hierdoor niet vervelend en draagt geen ziektes over. De larven zijn zeer vraatzuchtig en doden elk ongeveer 20 larven van de stalvlieg.

Vereisten voor het toepassen van roofvliegen:
• Aanwezigheid dunne laag vochtige mest;
• Geen mest ledigen tijdens de eerste 10 weken van inzet (vestigingsfase);
• Geen (vloer)ventilatie in de mestkelder.
Let op: Als in het verleden larviciden zijn gebruikt, dan moet (vóór de eerste vrijlating van de roofvliegen) getest worden of werkzame stoffen van de larviciden in de mest nog aanwezig zijn, of minimaal 12 weken gewacht worden voor eerste inzet roofvliegen.

Om effectief te zijn moet er eerst een kolonie worden opgebouwd waarna een onderhoudsdosis voldoende is om goede controle te behouden. Gebruik nooit chemische producten zoals madendood.

Hieronder volgt een voorbeeld van een standaard inzetprogramma. Het is echter altijd beter om het programma met Lifarma bv te bespreken, inzetprogramma’s zijn namelijk afhankelijk van veel omgevingsfactoren zoals temperatuur, stalindeling, type mest etc.

Toepassing:

  • opstartfase: 3 leveringen om de 2 weken en 1 levering na  4 weken, 1 levering na 5 weken
  • vervolgfase: leveringen om de 13 weken

Verpakking:

1 stk goed voor 50 m2.

Ook verkrijgbaar in 100 m2.

In stallen met stro of andere droge type mest worden sluipwespen ingezet.

Gebruik: Verzendkokers direct na ontvangst op een beschermde plaats ophangen / plaatsen dichtbij de vochtige mest, zodat de roofvliegen ongestoord kunnen uitkomen. Inhoud niet in vloeibare mest schudden! Roofvliegen buiten bereik van dieren houden en beschermen tegen directe instraling van de zon, tocht en vocht. Als u ze noodgedwongen niet meteen kunt ophangen, bewaar ze dan maximaal 2 dagen bij een temperatuur van 4-8 graden Celsius.

Nieuws
bundeling-krachten-trouw-nutrition-en-lifarma
Bundeling krachten Trouw Nutrition en Lifarma
no-farmers-no-food
NO FARMERS NO FOOD
nieuwste-generatie-inweekmiddelen
Nieuwste generatie inweekmiddelen
parasect
Productnieuws Parasect
tesla-grondkoelingen
TESLA Grondkoelingen, geplaatst
bovengrondse-kadaverkoelingen
NIEUW. Bovengrondse kadaverkoelingen met bakken
virkill-het-desinfectiemiddel
Virkill. Hét desinfectiemiddel