https://www.lifarma.com/catalogus/bestrijding/ratten-muizenbestrijding/ratten-muizenvergif/probloc-5-kg/_381_w_1211_658784_NL_1
Vorig artikel Toon lijst Volgend artikel
https://www.lifarma.com/catalogus/bestrijding/ratten-muizenbestrijding/ratten-muizenvergif/probloc-5-kg/_381_w_1211_658784_NL_1

ProBloc 5 kg

Artikelnummer3871
Omschrijving

ProBloc 5 kg

Op basis van Difenacoum.

KNAAGDIERBEHEERSING Vanaf 1 juli 2015 heeft elke agrariër een bewijs van vakbekwaamheid nodig voor het toepassen van professionele ratten- en muizenmiddelen (rodenticiden) op het eigen bedrijf. De regelgeving vloeit voort uit het overheidsbeleid naar een verder zorgvuldig gebruik van rodenticiden en het voorkomen van resistenties. De vakbekwaamheid knaagdierbeheersing kan zelfstandig bestaan of worden toegevoegd aan het vakbekwaamheidsbewijs gewasbescherming. Wij mogen u alleen professionele gewasbeschermingsmiddelen en rodenticiden verkopen en leveren als aantoonbaar is gebleken dat u beschikt over een geldig vakbekwaamheidsbewijs.

 

KLIK ALTIJD OP ONDERSTAANDE LINK VOOR DE ACTUELE TOELATING bij het CTGB.

Toelatingsnummer: NL 0001231-000
Gebruik ProBloc veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie!

Omschrijving:

ProBloc is een zeer smakelijk kant en klaar lokaas tegen zwarte ratten, bruine ratten en muizen, op basis van gebruiksklare blokken van 20 gram met extra vanille smaak voor een nog betere opname.

Werkzamestof:

0,005% Difenacoum

Verpakking:

5 kg

Toepassingen:

PROBLOC is kant-en-klaar lokaas tegen bruine ratten en muizen, een gebruiksklaar blok op basis van 0,005% difenacoum.
Onderzoek de te behandelen ruimte(n) grondig, met name op afgeschermde en beschutte plaatsen, voor het bepalen van de omvang van de plaag. Plaats het lokaas in lokaasdozen buiten bereik van andere dieren (bijvoorbeeld vogels, zoogdieren, huis- of landbouwdieren) en kinderen. Maak de blokken stevig vast, zodat ze niet door de knaagdieren worden weggesleept. De lokaasdozen markeren zodat duidelijk is dat ze rodenticiden bevatten. De lokaasdozen vervolgens uitzetten op plaatsen waar de knaagdieren geregeld komen: in de nabijheid van hol ingangen, op looppaden (sporen!), verlaagd plafond, en op plaatsen waar de dieren voedsel halen of knagen. De lokaasdozen niet toepassen in de buurt van waterafvoersystemen waar het middel met water in contact kan komen. Na gebruik handen wassen. Het middel dient gedurende een aantal dagen in voldoende mate te worden gegeten door bruine ratten en muizen. De eerste vergiftigingssymptomen treden slechts op na verscheidene uren en de eerste sterfgevallen pas na verscheidene dagen, zodat lokaasschuwheid niet zal optreden. Er zijn twee of meer opnamen nodig en de dood zal altijd met vertraging optreden, meestal na 3 à 10 dagen; de meeste knaagdieren sterven in hun nest, uit het zicht.

Indien huisdieren vergiftigingsverschijnselen of onverwachte gezondheidsproblemen vertonen, een dierenarts raadplegen.

Dosering:

Bestrijding van bruine ratten
Plaats PROBLOC lokaas in lokaaspunten, daar waar bruine ratten komen. Kies voldoende lokaaspunten op verschillende droge plaatsen, langs hun looppaden, nabij hun nesten en daar waar men uitwerpselen vindt.

Dosering: 5 blokken (100 g) per lokaaspunt, om de 5 tot 10 meter, afhankelijk van de grootte van de rattenplaag.

Bestrijding van muizen
Plaats PROBLOC lokaas op plaatsen waar de muizen komen. Muizen nuttigen kleine hoeveelheden op veel plaatsen. Plaats daarom lokaas op veel lokaaspunten, ongeveer om de 3 tot 5 meter, overal waar uitwerpselen, knaagschade of ander tekenen van muizenactiviteit waargenomen worden.
Dosering: 1 blok (20 g) per lokaaspunt, om de 3 tot 5 meter, afhankelijk van de grootte van de muizenplaag.

Vervolg bestrijdingsactie:
Controleer de eerste opname na 3 dagen en vervolgens regelmatig op basis van opname (wekelijks of elke 14 dagen). Vervang verdwenen lokaas. Middel dat beschimmeld of verontreinigd is totaal vervangen. Indien bij een lokaaspunt alle lokaas verdwenen is, onmiddellijk lokaas bijvullen en meer lokaaspunten inrichten en/of de controlefrequentie verhogen. Het lokaas verversen tot er in het geheel geen opname meer plaatsvindt.
Wanneer de opname van lokaas is gestopt, de resten van het lokaas verzamelen en in plastic verpakt aanbieden bij het Klein Chemisch Afval (KCA) depot.

Dode dieren (de eerste worden na ca. 3 dagen gevonden) eveneens verzamelen en in plastic verpakt in het vuilnisvat deponeren, opdat huisdieren en andere dieren niet door het opeten van de kadavers worden vergiftigd. Katten tijdens een bestrijdingsactie extra goed voeren. Verder de nodige maatregelen (laten) treffen in het belang van rat- en muiswering (ingangen afdichten, mogelijk voer verwijderen, etc.).

Gebruik van dit middel moet worden gecombineerd met de implementatie van een integrated pest management systeem (IPM).

N.B. Indien in aangebouwde ruimten ook bruine ratten of muizen aanwezig zijn, zullen de resultaten slechts blijvend zijn, wanneer ook daar een bestrijdingsactie wordt uitgevoerd.

Resistentiemanagement:
Voor de werkzame stof aanwezig in het middel, difenacoum, is er een risico dat muizen of bruine ratten resistentie ontwikkelen. Gebruik dit middel daarom niet in gevallen dat resistentie waarschijnlijk is, bijvoorbeeld in gevallen dat vorige bestrijdingsacties met difenacoum bevattende middelen niet hebben geresulteerd in een duidelijke vermindering van de populatie.

Eerste Hulpmaatregelen:
Houd dit etiket beschikbaar wanneer medisch advies wordt ingewonnen. In geval van nood contact opnemen met een dokter. Difenacoum is een onrechtstreekse anti-coagulans. Vitamine K1 (Phytomenadione CAS nb 84-80-0) is het tegengif (onder medische begeleiding). Bepaal de prothrombine tijd, niet minder dan 18 uur na de opname van het gif. Bij hoge waarden, vitamine K1 toedienen, in verscheidene doses. De toediening voortzetten tot de prothrombine tijden normaliseren. Daarna de prothrombine tijd nog twee weken opvolgen en indien nodig nog bijkomend tegengif toedienen. Noteer dat vitamine K3 inefficiënt is als tegengif.

 

 

 

 

 

 

 

Nieuws
bundeling-krachten-trouw-nutrition-en-lifarma
Bundeling krachten Trouw Nutrition en Lifarma
no-farmers-no-food
NO FARMERS NO FOOD
nieuwste-generatie-inweekmiddelen
Nieuwste generatie inweekmiddelen
parasect
Productnieuws Parasect
tesla-grondkoelingen
TESLA Grondkoelingen, geplaatst
bovengrondse-kadaverkoelingen
NIEUW. Bovengrondse kadaverkoelingen met bakken
virkill-het-desinfectiemiddel
Virkill. Hét desinfectiemiddel