https://www.lifarma.com/catalogus/bestrijding/ratten-muizenbestrijding/ratten-muizenvergif/rodilon-soft-block-2-5-kg-nl/_381_w_1211_658119_NL_1
Vorig artikel Toon lijst Volgend artikel
https://www.lifarma.com/catalogus/bestrijding/ratten-muizenbestrijding/ratten-muizenvergif/rodilon-soft-block-2-5-kg-nl/_381_w_1211_658119_NL_1

Rodilon soft block 2.5 kg (NL)

Artikelnummer3052
Prijs per stuk Verkoopeenheid stuk
Omschrijving
Extra informatie

Rodilon soft block 2.5 kg (NL)

Op basis van Difethialon

KNAAGDIERBEHEERSING Vanaf 1 juli 2015 heeft elke agrariër een bewijs van vakbekwaamheid nodig voor het toepassen van professionele ratten- en muizenmiddelen (rodenticiden) op het eigen bedrijf. De regelgeving vloeit voort uit het overheidsbeleid naar een verder zorgvuldig gebruik van rodenticiden en het voorkomen van resistenties. De vakbekwaamheid knaagdierbeheersing kan zelfstandig bestaan of worden toegevoegd aan het vakbekwaamheidsbewijs gewasbescherming. Wij mogen u alleen professionele gewasbeschermingsmiddelen en rodenticiden verkopen en leveren als aantoonbaar is gebleken dat u beschikt over een geldig vakbekwaamheidsbewijs.

 

KLIK ALTIJD OP ONDERSTAANDE LINK VOOR DE ACTUELE TOELATING bij het CTGB.

Toelatingsnummer: 12966 N
Gebruik Rodilon soft block veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie!

Rodilon Soft Block is kant-en-klaar lokaas dat binnenshuis mag worden toegepast voor de bestrijding van ratten en muizen. Het middel mag om gebouwen en voedselopslagplaatsen worden toegepast voor de bestrijding van ratten.

Werkzamestof:

Difethialon 0.0025%

Gebruik:

Lokaas verstrekken in voerdozen

Verpakking:

250 x 10 gram

Omdoos:

6 x 2.5 kg

 

Aangepast aan gewijzigde naam middel
BIJLAGE I bij het toelatingsbesluit d.d. 28 september 2007 van het middel Rodilon soft block, toelatingsnummer 12966 N
 
A.
WETTELIJK GEBRUIKSVOORSCHRIFT
 
Toegestaan is uitsluitend het gebruik als middel ter bestrijding van zwarte en bruine ratten en huismuizen in ruimten, met dien verstande, dat het middel moet worden uitgelegd in speciaal hiervoor bestemde lokaasdoosjes. Plaats het lokaas buiten bereik van kinderen en (huis)dieren.
 
Het middel is uitsluitend bestemd voor beroepsmatig gebruik.
B.
GEBRUIKSAANWIJZING
 
Toepassingen:
 
Rodilon soft block wordt aangereikt in kant en klaar te gebruiken zakjes. Maak de zakjes niet open, maar plaats deze in de hiervoor geschikte lokaasdoosjes. Om het verslepen van zakjes Rodilon soft block te voorkomen, dienen de zakjes vastgezet te worden. De lokaasdoosjes vervolgens uitzetten op plaatsen waar de ratten en muizen geregeld komen: in de nabijheid van hol-ingangen, op looppaden (sporen!) en op plaatsen waar de dieren voedsel halen of knagen. (N.B.: bij zwarte ratten vooral hooggelegen voerplaatsen inrichten).
 
De hoeveelheid benodigd lokaas, hangt af van de te bestrijden populatie. Maak daarom voorafgaand aan de bestrijding een inventarisatie (het uitzetten van onvergiftigd lokaas). Deze geeft inzicht in het aantal te plaatsen en de locaties van de lokaasdozen, alsmede de hoeveelheid benodigde Rodilon soft block. Als richtlijn geldt dat evenveel Rodilon soft block wordt uitgezet als dat onvergiftigd lokaas wordt gegeten. Voor de bestrijding van ratten geldt minimaal 200 gram Rodilon soft block per lokaasdoos. Voor de bestrijding van muizen geldt: minimaal 20 gram per lokaasdoos. Als richtlijn geldt: controleer de opname elke 1 à 2 dagen en ververs of vul het lokaas daar waar nodig is aan tot er in het geheel geen opname meer is. Indien het lokaas geheel opgegeten is, met een dubbele hoeveelheid lokaas hervullen.
 
Wanneer de opname van lokaas is gestopt, de resten van het middel verzamelen en vernietigen. Dode dieren (de eerste worden na ca. 3 dagen gevonden) eveneens verzamelen en veilig verwijderen, opdat huisdieren en andere dieren niet door het opeten van de kadavers worden vergiftigd. Katten tijdens een bestrijdingsactie extra goed voeren. Verder de nodige maatregelen (laten) treffen in het belang van rat- en muiswering. Schone en ongeopende zakjes kunnen worden ingezameld en bewaard voor toekomstig gebruik.
 
Om de effectiviteit van de bestrijding te volgen dient een rapportage te worden bijgehouden. In deze rapportage wordt ten minste het resultaat van de inventarisatie aangegeven, de locatie van uitgezette lokdozen, alsmede een registratie van uitgezet en opgenomen lokaas gedurende de bestrijdingsactie.
 
Resistentie management:
Voor de werkzame stof aanwezig in het middel, difethialon, is er een risico dat muizen of ratten resistentie ontwikkelen. Gebruik dit middel daarom niet in gevallen dat resistentie waarschijnlijk is, bijvoorbeeld in gevallen dat vorige bestrijdingsacties met difethialon bevattende middelen niet hebben geresulteerd in een duidelijke vermindering van de populatie.
 
Nieuws
bundeling-krachten-trouw-nutrition-en-lifarma
Bundeling krachten Trouw Nutrition en Lifarma
no-farmers-no-food
NO FARMERS NO FOOD
nieuwste-generatie-inweekmiddelen
Nieuwste generatie inweekmiddelen
parasect
Productnieuws Parasect
tesla-grondkoelingen
TESLA Grondkoelingen, geplaatst
bovengrondse-kadaverkoelingen
NIEUW. Bovengrondse kadaverkoelingen met bakken
virkill-het-desinfectiemiddel
Virkill. Hét desinfectiemiddel