https://www.lifarma.com/catalogus/ongediertebestrijding/insectenbestrijding/dazenbestrijding/dazenval/_381_w_1188_658065_NL_1
Toon lijst
https://www.lifarma.com/catalogus/ongediertebestrijding/insectenbestrijding/dazenbestrijding/dazenval/_381_w_1188_658065_NL_1

Dazenval

Artikelnummer1470
Prijs per stuk Verkoopeenheid stuk
Omschrijving
Tell a friend

Dazenval (nieuw model)

Omschrijving:

Deze dazenval is uitermate effectief tegen overlast van dazen. Dazen vormen een bron van ergernis voor mens en dier gedurende de warme maanden. De dazenval voorkomt deze overlast.

Voordeel dazenval:

De dazenval zorgt voor het lokken, wegvangen en daardoor verminderen van de overlast. De dazenval verminderd de dazenpopulatie tot een absoluut minimum. Uit testen blijkt dat er een verminderingsgraad van 90–95% van dazen rondom de dazenval gerealiseerd kan worden. Dit resultaat wordt bereikt zonder het gebruik van pesticiden of elektriciteit.Verwijderen van de gevangen dazen is dankzij de val-unit super eenvoudig.

Wat lokt de daas naar de val?

De dazenval is het uiteindelijke resultaat, gebaseerd op een beschreven principe door de University van Wisconsin van de Manning-trap. In de dazenval worden de dazen aangetrokken door een door de zon verwarmde bal. De warmte wordt vastgehouden door de samenstelling van het materiaal dat wordt gebruikt. Dankzij het speciale opvangsysteem wordt deze kunstmatige warmtebron in beweging gezet. Het vrouwtje van de daas neemt deze warmtebron waar en wordt hierdoor aangetrokken.

Hoeveel dazen vangt de dazenval?

De hoeveelheid wordt bepaald door het aantal dazen dat aanwezig is in het gebied.
Bij de praktijktest in een weiland in Arkel worden elke dag tientallen dazen gevangen. Tijdens de zomer van 2007 werden, op een `dazendag` op een manege in Zuidoost Brabant honderden dazen per dag gevangen. Bij de proefopstelling in de nabijheid van open water was er sprake van een vangst van 30 tot 80 dazen per val per dag.
De dazenval is een verbeterde versie van bestaande systemen. Daardoor is de effectiviteit gewaarborgd. De vangst wordt mede bepaald door het gebied en daarbij de hoeveelheid dazen.

Hoeveel vallen heb je nodig per hectare?

Standaard wordt op 1 hectare “open” grasland één dazenval geplaatst. Zijn er veel bomen, groenstroken of zijn er meerdere percelen afgezet door bijv. houtwallen, dan zal het aantal vallen afgestemd moeten worden op het aantal percelen.

Verpakking:

1 stk.
 

Vertel het een bekende!

Vul uw naam en emailadres en die van de persoon die u op de hoogte wilt stellen van dit artikel. De ingevulde gegevens worden niet opgeslagen en/of gebruikt voor andere doeleinden dan het versturen van de email aan de door u opgegeven persoon.

Uw gegevens
Naam
Email
Versturen naar
Naam
Email
Opmerking
Nieuws
vacature
Lifarma is op zoek naar een ervaren varkensspecialist
coronavirus
Maatregelen Coronavirus
parasect
Productnieuws Parasect
vitamine-c500
Nieuw! Orthosol C500 (Vitamine C)
vacatures
Vacatures
certificering
GMP+ en Securefeed
onze-hittestress-producten
Onze Hittestress producten
nieuw-insectosec-bloedluisbestrijding
Nieuw. InsectoSec Bloedluisbestrijding
strong-pasta-2-kg
Strong Pasta (creme) 2 kg
techno-boots
Laars Techno Boots
9-tons-kadaverkoeling
9-tons bovengrondse kadaverkoeling
orthosol-x-pirine
Orthosol X-pirine, voor goede gezondheid van varkens