https://www.lifarma.com/catalogus/ongediertebestrijding/insectenbestrijding/keverbestrijding/nofly-2-5-l/_381_w_1183_659079_NL_1
Vorig artikel Toon lijst Volgend artikel
https://www.lifarma.com/catalogus/ongediertebestrijding/insectenbestrijding/vliegenbestrijding/chemische-vliegenbestrijding/strijkmiddelen/nofly-2-5-l/_381_w_1429_659079_NL_1

NoFly 2,5 L

Artikelnummer4628
Omschrijving
Tell a friend

NoFly 2,5 L

Klik altijd op onderstaande link voor de actuele toelating en gebruiksaanwijzing bij het CTGB.

https://toelatingen.ctgb.nl/nl/authorisations

Toelatingsnummer: 15044
Gebruik dit product veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie!

A.
WETTELIJK GEBRUIKSVOORSCHRIFT

Toegestaan is uitsluitend het gebruik als middel ter bestrijding van kruipende insecten en vliegen in opslag-, verblijfs- en bedrijfsruimten voor pleksgewijze behandeling van naden en kieren, hoeken en oppervlakken op plaatsen waar kinderen met een leeftijd van 0 – 4 jaar niet kunnen komen.

Met zodanige apparatuur gebruiken dat het middel onder lage druk en met grove druppel wordt toegepast en met dien verstande, dat tijdens de behandeling geen mensen en huisdieren, noch onverpakte voedingsmiddelen in de ruimte aanwezig mogen.

Onverpakte grondstoffen voor de voedingsmiddelen- en veevoederindustrie moeten zijn afgedekt. Direct contact met eet- en drinkwaren voorkomen.
Niet toegestaan is de toepassing in of op apparatuur, waar direct contact met voedingsmiddelen mogelijk is.

Het middel mag uitsluitend worden toegepast door:

  • personen die in het bezit zijn van een vakbekwaamheidsdiploma ongediertebestrijding dat is afgegeven of verlengd door een door de Minister van VROM geregistreerde instelling of geregistreerd bedrijf en dat niet ouder is dan vijf jaren, of
  • personen die in het bezit zijn van een door de Minister van VROM afgegeven bewijs van gelijkstelling danwel een verlenging daarvan, dat niet ouder is dan vijf jaren, of
  • agrarische ondernemers die het middel op eigen bedrijf gebruiken.

B.

GEBRUIKSAANWIJZING

No Fly is bestemd voor de behandeling van opslagplaatsen zoals lege silo’s en bedrijfsruimten zoals fabrieken, keukens, kantoren, ruimten aan boord van schepen, alsmede van woon- en andere verblijfsruimten. Het middel is werkzaam tegen kakkerlakken, bedwantsen, huiskrekels, vlooien, voorraadaantastende keversoorten en mottenlarven.
Ook andere kruipende insecten en vliegen worden met het middel bestreden. Voor een goede werking tegen de meeste van de genoemde insecten is een zekere werkingsduur gewenst. Daarom dient men bij het schoonmaken de behandelde plaatsen zoveel mogelijk over te slaan. Controle op het effect en indien nodig herhalen van de behandeling is geboden.

 

No Fly toepassen in een dosering van 25 – 50 ml per 5 liter water. De hoogste dosering (50 ml per 5 liter water) toepassen op poreuze of absorberende ondergronden of wanneer het ongedierteprobleem groot is. De laagste dosering in overige gevallen.

Behandel de plaatsen waar kruipende insecten zich kunnen schuilhouden, zoals naden, kieren en barsten, en let daarbij op vochtige warme plaatsen, bijv. achter en onder apparatuur, radiatoren, gootsteen, langs en achter plinten e.d.

Ter bestrijding van vlooien en larven van tapijtkevers vooral de niet belopen gedeelten van de vloerbedekking behandelen.

Als richtlijn kan gelden het gebruik van 1 liter spuitvloeistof per 20 m2 vloeroppervlak.

Ter bestrijding van vliegen die plaatsen behandelen, waar ze gewoonlijk “rusten”, zoals op balken, steunbalken, plafonds en rond de ramen.

Nooit hele wanden behandelen.

Bij de behandeling van naden en kieren dient men de spuitdop langs de schuilplaatsen te strijken. Vóór het weer in gebruik nemen, de ruimten gedurende tenminste 2 uur grondig ventileren. Oppervlakken waarop het middel is terecht gekomen en waarmee voedingsmiddelen (bijv. tijdens de bereiding of de opslag) direct in contact kunnen komen, dienen na de ventilatieperiode eerst grondig te worden gereinigd.

Onverpakte grondstoffen dienen op een deugdelijke wijze te worden afgedekt, bij voorkeur met plastic folie.

No Fly niet toepassen op huisdieren en planten.

Ter bestrijding van onder meer graanklanders in lege opslagplaatsen dient men No Fly toe te passen in eveneens een dosering van 25 – 50 ml per 5 liter water, door behandeling van naden en kieren (schuilplaatsen) in wanden en vloeren. De betreffende oppervlakken moeten na de ventilatieperiode niet meteen grondig worden gereinigd.

Waarschuwing
Het middel is giftig voor vissen en andere waterorganismen; voorkom verontreiniging van oppervlaktewater.

Verpakking:

2,5 L

Ook verkrijgbaar in 1 Liter.


 

Vertel het een bekende!

Vul uw naam en emailadres en die van de persoon die u op de hoogte wilt stellen van dit artikel. De ingevulde gegevens worden niet opgeslagen en/of gebruikt voor andere doeleinden dan het versturen van de email aan de door u opgegeven persoon.

Uw gegevens
Naam
Email
Versturen naar
Naam
Email
Opmerking
Nieuws
parasect
Productnieuws Parasect
vitamine-c500
Nieuw! Orthosol C500 (Vitamine C)
vacatures
Vacatures
certificering
GMP+ en Securefeed
onze-hittestress-producten
Onze Hittestress producten
nieuw-insectosec-bloedluisbestrijding
Nieuw. InsectoSec Bloedluisbestrijding
strong-pasta-2-kg
Strong Pasta (creme) 2 kg
techno-boots
Laars Techno Boots
9-tons-kadaverkoeling
9-tons bovengrondse kadaverkoeling
orthosol-x-pirine
Orthosol X-pirine, voor goede gezondheid van varkens
bovengrondse-kadaverkoelingen
NIEUW. Bovengrondse kadaverkoelingen met bakken
knaagdierbeheersing
Extra informatie Knaagdier beheersing