https://www.lifarma.com/catalogus/ongediertebestrijding/insectenbestrijding/vliegenbestrijding/biologische-vliegenbestrijding/sluipwespen-200-m2/_381_w_1172_658086_NL_1
Vorig artikel Toon lijst
https://www.lifarma.com/catalogus/ongediertebestrijding/insectenbestrijding/vliegenbestrijding/biologische-vliegenbestrijding/sluipwespen-200-m2/_381_w_1172_658086_NL_1

Sluipwespen 200 m2

Artikelnummer4706
Prijs per stuk Verkoopeenheid stuk
Omschrijving

Sluipwespen 200 m2 (staloppervlak)

Biologische bestrijdingsmethode tegen vliegen in strostallen en grondhokken.

De sluipwesp is een natuurlijke vijand van de stalvlieg. Deze wordt geadviseerd voor realatief droge mest. De sluipwesp wordt over de droge mest uitgestrooid, bij voorkeur langs de rand (of vlak bij de mestgebieden opgehangen). Vervolgens gaan de sluipwespen op zoek naar poppen van stalvliegen. Wanneer de sluipwesp een pop gevonden heeft, steekt hij hierin en voedt zich uit deze pop. Daardoor sterft de pop van de stalvlieg. Daarna legt de sluipwesp één of meerdere eitjes in de pop. De larven van de sluipwesp voeden zich met de dode pop. Als de parasiet volwassen is, verlaat ze de pop en gaat op zoek naar nieuwe poppen.

De levenscyclus van de sluipwesp is ongeveer 3-4 weken en functioneert het beste bij een minimale temperatuur van 18 graden. De sluipwesp kan zich tot 5 ongeveer meter verplaatsen. De sluipwesp is het hele jaar in te zetten. Voor een goed resultaat is het noodzakelijk om frequent sluipwespen uit te zetten (om de 4 weken). Dit om schommelingen in de populatie te voorkomen.

Werkwijze: De eerste levering van de sluipwespen moet 1-2 weken na het uitmesten plaatsvinden. In de lente en herfst wordt geadviseerd tenminste 5 behandelingen uit te zetten. In de zomer tenminste 5 behandelingen.

Vereisten voor het toepassen van sluipwespen:

  • relatief droge mest

Let op: Als in het verleden insecticide zijn gebruikt, dan moet (vóór de eerste vrijlating van de sluipwespen) getest worden of werkzame stoffen van de insecticide in de mest nog aanwezig zijn.

Gebruik:

  • Kokers op een beschermde plaats ophangen/plaatsen dichtbij de droge mest (ook mesthopen), zodat de sluipwespen ongestoord kunnen uitkomen.
  • De inhoud van de koker kan ook in een weinig bezocht gedeelte van de bodembedekking gestrooid worden, bijvoorbeeld vlak langs een wand in het stro.

 

Voor natte mest wordt de roofvlieg geadviseerd.

Werkzame stof:

Sluipwesp Muscidifurax raptorellus

Verpakking:

1 stk.

 

Nieuws
ammoniakmeter-uni-nh3
Denk aan uw veiligheid! Ammoniakmeter.
nieuw-kuikenpapier-rood
NIEUW Kuikenpapier Rood
insectosec-bloedluisbestrijding
InsectoSec Bloedluisbestrijding
nieuwste-generatie-inweekmiddelen
Nieuwste generatie inweekmiddelen
parasect
Productnieuws Parasect
tesla-grondkoelingen
TESLA Grondkoelingen, geplaatst
bovengrondse-kadaverkoelingen
NIEUW. Bovengrondse kadaverkoelingen met bakken
certificering
GMP+ en Securefeed
9-tons-kadaverkoeling
9-tons bovengrondse kadaverkoeling
virkill-het-desinfectiemiddel
Virkill. Hét desinfectiemiddel