https://www.lifarma.com/catalogus/ongediertebestrijding/ratten-muizenbestrijding/ratten-muizenvergif/nora-pasta-5-kg/_381_w_1211_658781_NL_1
Vorig artikel Toon lijst Volgend artikel
https://www.lifarma.com/catalogus/ongediertebestrijding/ratten-muizenbestrijding/ratten-muizenvergif/nora-pasta-5-kg/_381_w_1211_658781_NL_1

Nora Pasta 5 kg

Artikelnummer3854
Omschrijving
Tell a friend

Nora Pasta 5 kg

Op basis van Difenacoum.

KNAAGDIERBEHEERSING Vanaf 1 juli 2015 heeft elke agrariër een bewijs van vakbekwaamheid nodig voor het toepassen van professionele ratten- en muizenmiddelen (rodenticiden) op het eigen bedrijf. De regelgeving vloeit voort uit het overheidsbeleid naar een verder zorgvuldig gebruik van rodenticiden en het voorkomen van resistenties. De vakbekwaamheid knaagdierbeheersing kan zelfstandig bestaan of worden toegevoegd aan het vakbekwaamheidsbewijs gewasbescherming. Wij mogen u alleen professionele gewasbeschermingsmiddelen en rodenticiden verkopen en leveren als aantoonbaar is gebleken dat u beschikt over een geldig vakbekwaamheidsbewijs.

 

KLIK ALTIJD OP ONDERSTAANDE LINK VOOR DE ACTUELE TOELATING bij het CTGB.

Toelatingsnummer: NL 0001435-0000
Gebruik Nora Pasta veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie!

Omschrijving:

Nora Pasta is een zeer smakelijk (vanillesmaak) kant en klaar lokaas tegen zwarte ratten, bruine ratten en muizen, deze gebruiksklare pasta zijn gedoseerd in pads van 10 gram.

Werkzamestof:

0,005% Difenacoum

Verpakking:

5 kg

Toepassingen:

NORA PASTA is kant-en-klaar lokaas tegen zwarte en bruine ratten en muizen, een gebruiksklare pasta verpakt in theezakjes, op basis van 0,005% difenacoum. Probeer het zakje niet te openen – de knaagdieren eten hier doorheen. Elk zakje weegt 10g. Onderzoek de te behandelen ruimte(n) grondig, met name op afgeschermde en beschutte plaatsen, voor het bepalen van de omvang van de plaag. Plaats het lokaas in lokaasdozen buiten bereik van andere dieren (bijvoorbeeld vogels, zoogdieren, huis- of landbouwdieren) en kinderen. Het lokaas zo vast maken dat het niet weggesleept kan worden. De lokaasdozen markeren zodat duidelijk is dat ze rodenticiden bevatten. De lokaasdozen vervolgens uitzetten op plaatsen waar de knaagdieren geregeld komen: in de nabijheid van hol ingangen, op looppaden (sporen!), verlaagd plafond en op plaatsen waar de dieren voedsel halen of knagen. De lokaasdozen niet toepassen in de buurt van waterafvoersystemen waar het middel met water in contact kan komen. Na gebruik handen wassen. Het middel dient gedurende een aantal dagen in voldoende mate te worden gegeten door ratten en muizen. De eerste vergiftigingssymptomen treden slechts op na verscheidene uren en de eerste sterfgevallen pas na verscheidene dagen, zodat lokaasschuwheid niet zal optreden. Er zijn twee of meer opnamen nodig en de dood zal altijd met vertraging optreden, meestal na 3 à 10 dagen; de meeste knaagdieren sterven in hun nest, uit het zicht. Indien huisdieren vergiftigingsverschijnselen of onverwachte gezondheidsproblemen vertonen, een dierenarts raadplegen.

Dosering:

Bestrijding van ratten:

Plaats NORA PASTA lokaas in lokaasdozen, daar waar ratten komen. Kies voldoende lokaaspunten op verschillende droge plaatsen, langs hun looppaden, nabij hun nesten en daar waar men uitwerpselen vindt. N.B. In het geval van zwarte ratten vooral hooggelegen lokaaspunten inrichten.
Dosering: 9 tot 10 zakjes (90 tot 100 g) per lokaaspunt, om de 5 tot 10 meter, afhankelijk van de grootte van de rattenplaag.

Bestrijding van muizen:

Plaats NORA PASTA lokaas op plaatsen waar de muizen komen. Muizen nuttigen kleine hoeveelheden op veel plaatsen. Plaats daarom lokaas op veel lokaaspunten, ongeveer om de 3 tot 5 meter, overal waar uitwerpselen, knaagschade of ander tekenen van muizenactiviteit waargenomen worden.
Dosering: 2 to 3 zakjes (20 tot 30 g) per lokaaspunt, om de 3 tot 5 meter, afhankelijk van de grootte van de muizenplaag.

Vervolg bestrijdingsactie:

Controleer de eerste opname na 3 dagen en vervolgens regelmatig op basis van opname (wekelijks of elke 14 dagen). Vervang verdwenen lokaas. Middel dat beschimmeld of verontreinigd is totaal vervangen. Indien bij een lokaaspunt alle lokaas verdwenen is, onmiddellijk lokaas bijvullen en meer lokaaspunten inrichten en/of de controlefrequentie verhogen. Het lokaas verversen tot er in het geheel geen opname meer plaatsvindt.

Wanneer de opname van lokaas is gestopt, de resten van het lokaas verzamelen en in plastic verpakt aanbieden bij het Klein Chemisch Afval (KCA) depot.

Dode dieren (de eerste worden na ca. 3 dagen gevonden) eveneens verzamelen en in plastic verpakt in het vuilnisvat deponeren, opdat huisdieren en andere dieren niet door het opeten van de kadavers worden vergiftigd. Katten tijdens een bestrijdingsactie extra goed voeren. Verder de nodige maatregelen (laten) treffen in het belang van rat- en muiswering (ingangen afdichten, mogelijk voer verwijderen, etc.).

N.B. Indien in aangebouwde ruimten ook ratten of muizen aanwezig zijn, zullen de resultaten slechts blijvend zijn, wanneer ook daar een bestrijdingsactie wordt uitgevoerd.

Gebruik van dit middel moet worden gecombineerd met de implementatie van een integrated pest management systeem (IPM).

Resistentiemanagement:

Voor de werkzame stof aanwezig in het middel, difenacoum, is er een risico dat muizen of ratten resistentie ontwikkelen. Gebruik dit middel daarom niet in gevallen dat resistentie waarschijnlijk is, bijvoorbeeld in gevallen dat vorige bestrijdingsacties met difenacoum bevattende middelen niet hebben geresulteerd in een duidelijke vermindering van de populatie.

Eerste Hulpmaatregelen:

Houd dit etiket beschikbaar wanneer medisch advies wordt ingewonnen. In geval van nood contact opnemen met een dokter. Difenacoum is een onrechtstreekse anti-coagulans. Vitamine K1 (Phytomenadione CAS nb 84-80-0) is het tegengif (onder medische begeleiding). Bepaal de prothrombine tijd, niet minder dan 18 uur na de opname van het gif. Bij hoge waarden, vitamine K1 toedienen, in verscheidene doses. De toediening voortzetten tot de prothrombine tijden normaliseren. Daarna de prothrombine tijd nog twee weken opvolgen en indien nodig nog bijkomend tegengif toedienen. Noteer dat vitamine K3 inefficiënt is als tegengif.

Verpakking:

5 kg

 

Vertel het een bekende!

Vul uw naam en emailadres en die van de persoon die u op de hoogte wilt stellen van dit artikel. De ingevulde gegevens worden niet opgeslagen en/of gebruikt voor andere doeleinden dan het versturen van de email aan de door u opgegeven persoon.

Uw gegevens
Naam
Email
Versturen naar
Naam
Email
Opmerking
Nieuws
parasect
Productnieuws Parasect
vitamine-c500
Nieuw! Orthosol C500 (Vitamine C)
vacatures
Vacatures
certificering
GMP+ en Securefeed
onze-hittestress-producten
Onze Hittestress producten
nieuw-insectosec-bloedluisbestrijding
Nieuw. InsectoSec Bloedluisbestrijding
strong-pasta-2-kg
Strong Pasta (creme) 2 kg
techno-boots
Laars Techno Boots
9-tons-kadaverkoeling
9-tons bovengrondse kadaverkoeling
orthosol-x-pirine
Orthosol X-pirine, voor goede gezondheid van varkens
bovengrondse-kadaverkoelingen
NIEUW. Bovengrondse kadaverkoelingen met bakken