https://www.lifarma.com/catalogus/ortho-aktiv/mest/ortho-aktiv-mest/_381_w_3522_658887_NL_1
Toon lijst
https://www.lifarma.com/catalogus/ortho-aktiv/mest/ortho-aktiv-mest/_381_w_3522_658887_NL_1

Ortho Aktiv Mest

Artikelnummer1247
Omschrijving
Tell a friend

Ortho Aktiv Mest

Ortho Aktive Mest wordt gebruikt voor drijfmestputten en vaste mest. In de drijfmest zorgt het product ervoor dat de mest vloeibaar wordt, het lost de zwemkorsten en drijflagen op, ook voorkomt het bij juiste toepassing, schuimvorming. Ammoniak en stank reduceren sterk, bij gebruik in de stal verbetert het daardoor duidelijk het klimaat. Eenettig bijkomend aspect, is dat deze mest de humusvorming in de bodem bevordert.

Algemene informatie en werking.

De producten van Ortho Aktiv zijn geproduceerd met een brioresonantie procedé. Het zet aerobe bacteriën in beweging. Reeds in het dier gaat de zuurstofminnende bacterie zeer snel groeien, waardoor er een veel betere vertering is. De zuurstofactiverende formule draagt bij aan het welzijn en de vitaliteit van het dier.

Slechts een kleine hoeveelheid Ortho Aktiv zorgt voor een groot(s) effect. Gemiddeld 50 tot 200 gram per 1000 liter drinkwater of 200 gr per ton voer. Ortho Aktiv-poeder wordt voornamelijk geproduceerd op basis van zeer zuiver en uiterst fijn gemalen natuurlijk krijtmeel, keukenzout of magnesiumsulfaat en is een volledig natuurproduct. Het moet worden benadrukt, dat er geen enkele radioactieve straling wordt ingezet. Aan de basisstoffen worden ook geen chemische stoffen toegevoegd. De eindproducten zijn niet giftig en ongevaarlijk voor mens, dier en bodem.

Door de werking van het product in de mestkelder zal de mest homogeen worden. Hierbij is het wel noodzakelijk dat er daartoe voldoende vocht in de mestkelder zit. Het werkt eveneens tegen schuimvorming in de mestkelder. Gaat gisting in brijvoederleidingen tegen. Al enkele uren na de toepassing van Ortho Aktiv Mest is waar te nemen, dat de bijtende ammoniakgeur vermindert en na ongeveer twee dagen bijna helemaal verdwenen is.

Bewezen in de praktijk. Referentieadressen op aanvraag.

Kenmerken:

  • beter stalklimaat - nauwelijks ammoniak
  • betere gezondheid bij de dieren
  • homogene en waardevolle mest
  • tegen schuimvorming in de mest
  • oplossing van de bezinklagen

Dosering
1 – 1,5 kg Ortho Aktive Mest op 100 m³ mest

Gebruik 1 kg per 100 m3 mest (bij nertsen 1 kg per 50-70 m3). Los dit goed op in zuurstofrijk water (leidingwater) en gebruik minimaal 500 ltr. water per kg product. Hoe meer water des te beter het werkt (meer zuurstof). Bij kippenmest in kelders adviseren wij zeker 750 ltr. water per kg product te gebruiken. Breng deze mix op meerdere plaatsen (verdelen) op de bodem van de mestkelder aan. Ortho Aktiv M werkt het beste van onderen naar boven. Drie tot vier weken voor het uitrijden gebruiken.

Verpakking:

1 Stk.

Vertel het een bekende!

Vul uw naam en emailadres en die van de persoon die u op de hoogte wilt stellen van dit artikel. De ingevulde gegevens worden niet opgeslagen en/of gebruikt voor andere doeleinden dan het versturen van de email aan de door u opgegeven persoon.

Uw gegevens
Naam
Email
Versturen naar
Naam
Email
Opmerking
Nieuws
certificering
GMP+ en Securefeed
sector-landbouw-in-2017-kleinste-uitstoter-co2
Sector Landbouw in 2017 kleinste uitstoter CO2
nieuw-insectosec-bloedluisbestrijding
Nieuw. InsectoSec Bloedluisbestrijding
hellberg-gehoorbeschermer
Hellberg Gehoorbeschermer met radio
strong-pasta-2-kg
Strong Pasta (creme) 2 kg
elector-psp-spray-1-liter
Elector PSP Spray. Ook tegen tempexkevers
techno-boots
Laars Techno Boots
9-tons-kadaverkoeling
9-tons bovengrondse kadaverkoeling
orthosol-x-pirine
Orthosol X-pirine, voor goede gezondheid van varkens
bovengrondse-kadaverkoelingen
NIEUW. Bovengrondse kadaverkoelingen met bakken
knaagdierbeheersing
Extra informatie Knaagdier beheersing
flimabend
Flimabend, nu in 4,5 kg verpakking