https://www.lifarma.com/catalogus/pluimveehouderij/diergezondheid/ziektebeeld-symptomen/coccidiose/orthosol-phyto-cocci-5-l-gmp-fsa-geborgd/_381_w_1346_658938_NL_1
Toon lijst
https://www.lifarma.com/catalogus/pluimveehouderij/diergezondheid/ziektebeeld-symptomen/coccidiose/orthosol-phyto-cocci-5-l-gmp-fsa-geborgd/_381_w_1346_658938_NL_1

Orthosol Phyto Cocci 5 L (GMP+ -FSA geborgd)

Artikelnummer4408
Omschrijving

Orthosol Phyto Cocci 5 L

Orthosol Phyto Cocci is een speciaal ontwikkeld product op basis van hoogwaardig plantenextract en etherische olien voor pluimvee en varkens. Orthosol Phyto Cocci heeft een helende darmwerking en stimuleert de voeropname.

​De ziekte coccidiose wordt veroorzaakt door de parasiet Eimeria, deze parasiet is algemeen aanwezig en overleeft in de omgeving in een vorm (oöcyst genoemd) die zeer bestand  is tegen omgevingsinvloeden. Oöcysten kunnen na weken (in de mest) of maanden (in aarde) nog steeds infectieus zijn.

De ernst van de ziekte is doorgaans afhankelijk van de infectiedruk, als kippen met een laag aantal oöcysten worden geïnfecteerd treed veelal geen klinische ziekte op. Wel is coccidiose in dergelijke gevallen een risicofactor voor het ontstaan van aspecifieke darmstoornissen. Loopt de infectiedruk uit de hand, bijvoorbeeld door onvoldoende hygiënemaatregelen of resistentie tegen anticoccidiosemiddelen dan kan een ernstige ziekte optreden.

Het plan van aanpak van coccidiose is er dan ook voornamelijk op gericht om de infectiedruk laag te houden en het opbouwen van de bescherming (immuniteit) mogelijk te maken, door curatief toevoegen van Orthosol Phyto Cocci in het drinkwater. Algemene hygiëne maatregelen en ontsmetting zijn hierbij belangrijk.

Voor advies en meer informatie kunt u bellen met Lifarma (0475) 45 21 74.

Gebruiksaanwijzing:

Goed schudden voor gebruik.

Gebruik:

Bij constatering van coccidiose wordt 250-500 ml /1000 liter drinkwater drie dagen achter elkaar gedoseerd.

Koel bewaren bij een temperatuur tussen 6 en 20°.

Verpakking:

1 Stk.

 

Nieuws
no-farmers-no-food
NO FARMERS NO FOOD
hittestress-denk-aan-extra-vitamine
Hittestress ! Denk aan extra vitamine.
ammoniakmeter-uni-nh3
Denk aan uw veiligheid! Ammoniakmeter.
insectosec-bloedluisbestrijding
InsectoSec Bloedluisbestrijding
nieuwste-generatie-inweekmiddelen
Nieuwste generatie inweekmiddelen
parasect
Productnieuws Parasect
tesla-grondkoelingen
TESLA Grondkoelingen, geplaatst
bovengrondse-kadaverkoelingen
NIEUW. Bovengrondse kadaverkoelingen met bakken
virkill-het-desinfectiemiddel
Virkill. Hét desinfectiemiddel