https://www.lifarma.com/catalogus/reiniging-desinfectie/chemische-produkten/ontsmettingsmiddelen-stal/virkill-10-kg/_381_w_1283_659022_NL_1
Toon lijst Volgend artikel
https://www.lifarma.com/catalogus/reiniging-desinfectie/chemische-produkten/ontsmettingsmiddelen-stal/virkill-10-kg/_381_w_1283_659022_NL_1

Virkill 10 kg

Artikelnummer4573
Omschrijving
Tell a friend

Virkill 10 kg

EEN KRACHTIG, BREED SPECTRUM - VIRUCIDE DESINFECTIEMIDDEL

KLIK ALTIJD OP ONDERSTAANDE LINK VOOR DE ACTUELE TOELATING bij het CTGB.

Toelatingsnummer: 14981
Gebruik het product veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie!

Algemene kenmerken

Effectief tegen:

 

 • Bacteriën: Bacillus cereus, Campylobacter jejuni, Clostridium perfringens, Enterococcus faecalis, Enterococcus hirae, Escherichia coli, Haemophilus equigentalium, Helicobacter pylori, Listeria monocytogenes, Proteus vulgaris, Pseudomonas aeruginosa, Salmonella choleraesuis, Salmonella typhimurium, Staphylococcus aureus, Streptococcus equi, Vibrio cholera.
 • Schimmels en gisten: Candida albicans, Dermatophilus congolensis, Microsporum canis, Trichophyton mentagrophytes
 • Virussen: PED-virus, Aujeszky, Avian Influenza / Vogelpest, Avian Influenza H3N2, Bovine Pneumonia, Chicken anaemia, Circo virus, Egg Drop Syndrome, Enteritis, Mond- en Klauwzeer, Gumboro, Infectious Bovine Rhinotracheitis, Infectious Pancreatic Necrosis, Infectious Salmon Anaemia, Newcastle, Parvoviral Enteritis, Porcine Blue Ear / PRRS, Respiratory disease complex, Swine Vesicular disease, Tenosynovitis, Teschen Talfan disease, Virale diarree, Afrikaanse varkenspest

Wereldwijd toegelaten - Mond en klauwzeer, Blaasjes ziekte (SVD), Pluimveeziektes en algemeen gebruik. Krachtig - onafhankelijk effectief getest tegen virus-, bacterie- en schimmelziekte veroorzakend organisme inclusief het H5N1 Vogelgriep Virus. Snelwerkend - een 1% oplossing Virkill is in staat om bacteriën binnen een contacttijd van 5 minuten te doden (Dutch 555-test ) en binnen 10 minuten het parvovirus.

Toepassing - oppervlakken, materialen, voetdip, watersystemen en transportmiddelen.

Onafhankelijk effectief getest op poreuze oppervlakken, in hard water, bij lage temperaturen en bij aanwezigheid van organische vervuiling. Virkill poeder lost snel op in water.

Een milieu vriendelijk product en bijzonder veilig voor mens en dier wanneer het wordt gebruikt en afgevoerd zoals vermeld op het label.

Werking

Virkill oxideert zwavelbruggen in eiwitten, enzymen en andere metabolieten, verstoort de functie van het celmembraam en veroorzaakt het lekken van de celwand. Er is geen bewijs dat bacteriën resistentie ontwikkelen tegen Virkill  zoals verwacht wordt bij andere desinfectiemiddelen.

Milieu

Virkill is een op oxidatie gebaseerd desinfectiemiddel die enkelvoudige organische zouten en organische zuren bevat. De werkzame stof in Virkill breekt af via verschillende routes in het milieu, grond en water tot enkelvoudige ongevaarlijke verbindingen, kaliumzout en zuurstof.

Oppervlakte Desinfectie

Het aantal ziekteverwekkende organismen dat nog aanwezig is na de standaard reiniging kan hoog genoeg zijn voor een serieuze bedreiging van de veestapel.

Het gebruik van een desinfectiemiddel dat bewezen effectief is tegen virussen, bacteriën, schimmels en gisten, zoals Virkill is daarom essentieel.

Werkzame stoffen

Natriumdichloorisocyanuraat 2,5 % en Pentakalium bis(peroxymonosulfaat)bis(sulfaat) 45 %

Wateroplosbaar poeder (SP)

Gebruiksaanwijzing:

A.

WETTELIJK GEBRUIKSVOORSCHRIFT

 

Toegestaan is uitsluitend het gebruik als middel ter bestrijding van

 • bacteriën (excl. bacteriesporen en mycobacteriën), gisten, schimmels en virussen op oppervlakken, materialen, gereedschappen en schoeisel in dierverblijfplaatsen en de daarbij behorende ruimten, met uitzondering van transportmiddelen voor dieren.
 • bacteriën (exclusief bacteriesporen en mycobacteriën), gisten en virussen op harde oppervlakken en materialen in plaatsen waar eet- en drinkwaren worden bereid, behandeld en bewaard.

Voor toepassingen van dit middel op de boerderij is de volgende risico beperkende maatregel van belang: om verminderd functioneren van een Individuele Behandeling Afvalwater (IBA) te voorkomen, dienen afvalresten die het middel bevatten geloosd te worden op de mestkelder of op de riolering met aansluiting op de RWZI.

De gebruiksaanwijzing zoals opgenomen onder B. moet worden aangehouden. 

Het middel is uitsluitend bestemd voor professioneel gebruik.

 

B.

GEBRUIKSAANWIJZING

 

Algemeen

Het middel niet vernevelen.

Desinfectie van oppervlakken, materialen en gereedschappen in dierverblijfplaatsen PT3

De te desinfecteren oppervlakken en materialen eerst grondig reinigen. Een daarbij eventueel gebruikt reinigingsmiddel goed afspoelen met schoon water. Toepassen middels grove druppel spray.

 • Bacteriën, gisten en schimmels
  Dosering: 1% (100 g product aanvullen met water tot 10 L)
  Minimale inwerktijd: 5 minuten
 • Dosering: 1% (100 g product aanvullen met water tot 10 L)
  Minimale inwerktijd: 30 minuten

Gebruik zoveel gebruiksoplossing dat de oppervlakken gedurende de inwerktijd nat blijven.

Desinfectie van schoeisel

Buitenkant schoeisel grondig reinigen na terugkeer uit de stal. Daarna het schoeisel in een dompelbak (10 L) plaatsen.

 • Bacteriën, gisten en schimmels
  Dosering: 1% (100 g product aanvullen tot 10 L)
  Minimale inwerktijd: 5 minuten
 • Dosering: 1% (100 g product aanvullen tot 10 L)
  Minimale inwerktijd: 30 minuten

Afhankelijk van de mate van vervuiling dient de ontsmettingsoplossing tenminste elke 2 dagen te worden ververst, of eerder indien de ontsmettingsvloeistof hevig vervuild is.

Desinfectie van oppervlakken op plaatsen waar eet- en drinkwaren worden bereid, behandeld of bewaard PT4

De te desinfecteren oppervlakken eerst grondig reinigen. Een daarbij gebruikt reinigingsmiddel afspoelen met schoon water. Overtollig water verwijderen.

Het te desinfecteren oppervlak besproeien met de oplossing van het middel. Zoveel vloeistof gebruiken dat het oppervlak gedurende de gehele inwerktijd nat blijft. 

Oppervlakken na de minimale inwerktijd naspoelen met water van drinkwaterkwaliteit.

Dosering:            2% (200 g product aanvullen met water tot 10 liter)

Inwerktijd:         5 minuten

Veiligheid

Het middel buiten bereik van dieren houden.

Voor meer informatie over dit product en advies, neemt u svp contact met ons op.

Verpakking:

1 Stk.
 

Toepassing 1
PT03 - Biociden voor veterinaire hygiëne-doeleinden
Toegelaten gebruik Ter bestrijding van bacteriën (excl. bacteriesporen en mycobacteriën), gisten, schimmels en virussen op oppervlakken, materialen, gereedschappen en schoeisel in dierverblijfplaatsen en de daarbij behorende ruimten met uitzondering van transportmiddelen voor dieren.

Toepassingsgebieden Onbepaald
Doelorganisme(n) Bacteriën, Schimmels, Gisten, Virussen
Risicobeperkende maatregelen Het middel buiten bereik van dieren houden.
Verwijdering Voor toepassingen van dit middel op de boerderij is de volgende risico beperkende maatregel van belang: om verminderd functioneren van een Individuele Behandeling Afvalwater (IBA) te voorkomen, dienen afvalresten die het middel bevatten geloosd te worden op de mestkelder of op de riolering met aansluiting op de RWZI.

Toepassing 2
PT04 - Ontsmettingsmiddelen voor gebruik in de sector voeding en diervoeders
Toegelaten gebruik Ter bestrijding van bacteriën (excl. bacteriesporen en mycobacteriën), gisten en virussen op harde oppervlakken en materialen in plaatsen waar eet- en drinkwaren worden bereid, behandeld en bewaard.

Toepassingsgebieden Onbepaald
Doelorganisme(n) Bacteriën, Gisten, Virussen
Risicobeperkende maatregelen Het middel buiten bereik van dieren houden.
Verwijdering Voor toepassingen van dit middel op de boerderij is de volgende risico beperkende maatregel van belang: om verminderd functioneren van een Individuele Behandeling Afvalwater (IBA) te voorkomen, dienen afvalresten die het middel bevatten geloosd te worden op de mestkelder of op de riolering met aansluiting op de RWZI.

Vertel het een bekende!

Vul uw naam en emailadres en die van de persoon die u op de hoogte wilt stellen van dit artikel. De ingevulde gegevens worden niet opgeslagen en/of gebruikt voor andere doeleinden dan het versturen van de email aan de door u opgegeven persoon.

Uw gegevens
Naam
Email
Versturen naar
Naam
Email
Opmerking
Nieuws
certificering
GMP+ en Securefeed
sector-landbouw-in-2017-kleinste-uitstoter-co2
Sector Landbouw in 2017 kleinste uitstoter CO2
nieuw-insectosec-bloedluisbestrijding
Nieuw. InsectoSec Bloedluisbestrijding
hellberg-gehoorbeschermer
Hellberg Gehoorbeschermer met radio
strong-pasta-2-kg
Strong Pasta (creme) 2 kg
elector-psp-spray-1-liter
Elector PSP Spray. Ook tegen tempexkevers
techno-boots
Laars Techno Boots
9-tons-kadaverkoeling
9-tons bovengrondse kadaverkoeling
orthosol-x-pirine
Orthosol X-pirine, voor goede gezondheid van varkens
bovengrondse-kadaverkoelingen
NIEUW. Bovengrondse kadaverkoelingen met bakken
knaagdierbeheersing
Extra informatie Knaagdier beheersing
flimabend
Flimabend, nu in 4,5 kg verpakking