https://www.lifarma.com/catalogus/bestrijding/insectenbestrijding/bloedluisbestrijding/biologische-bloedluisbestrijding/insectosec-15-kg/_381_w_1203_659202_NL_1
Toon lijst Volgend artikel
https://www.lifarma.com/catalogus/bestrijding/insectenbestrijding/bloedluisbestrijding/biologische-bloedluisbestrijding/insectosec-15-kg/_381_w_1203_659202_NL_1

InsectoSec 15 kg

Artikelnummer4913
Omschrijving
Bijlagen

Werkzame stof: 100% zuivere diatomeeënaarde (kieselgur)

InsectoSec is een professioneel biocide voor gebruik als acaricide/insecticide tegen de vogelmijt en andere kruipende insecten. De werkzame stof Diatomeeënaarde is goedgekeurd in Artikel 95(1) van de Biocide Verordening Nr. 528/2012. In Nederland is InsectoSec aangemeld bij het CTGB onder RUB-aanvraagnummer 20180400 en 20180401 voor de InsectoSec Spray (aerosol).

Diatomeeënaarde bestaat uit de skeletjes van afgestorven kieselwieren/algen (Diatomeeën). Deze skeletjes bestaan uit siliciumoxide (= zand) en hebben voor insecten scherpe randjes. De afgestorven Diatomeeën hebben in miljoenen jaren in zoet- en zoutwater enorme sediment pakketten gevormd. De diatomeeënaarde bestaat uit zoetwater diatomeeën uit Midden-Amerika. Het gaat hierbij om een zeer fijn, wit poeder met een zeer sterk schurend-, vocht- en vetonttrekkend vermogen. Zodra een insect in contact komt met het poeder, zet het zich af op de huid en bewerkt het de vochtbeschermende laag was/vetlaag. Deze wordt dunner door de schurende werking en de insecten drogen uit. Deze specifieke eigenschappen zorgen voor een uniek product in de ongediertebestrijding waarbij geen resistentie opbouw mogelijk is. Het product is geurloos en laat een eenvoudig te reinigen wit residu achter. Er zijn veel verschillende soorten Diatomeeënaarde in de handel, maar een beperkt aantal heeft daadwerkelijk een goede biocide werking. InsectoSec is een van de meest effectieve soorten Diatomeeënaarde.

Toepassing:
InsectoSec kan als poeder over oppervlakken verstuift worden, het kan elektrostatisch aangebracht worden of verdunt worden met water (spuitapplicatie). Breng het poeder aan op de loopwegen en schuilplaatsen van de vogelmijten. InsectoSec kan in zowel in lege als in volle stallen gebruikt worden. Door de witte kleur van het residu is eenvoudig vast te stellen of er nog voldoende product aanwezig is. De behandeling kan zoveel als nodig herhaald worden. InsectoSec kan ook met water verdunt worden. Spuittoepassing: 20%, verdun 1 kg InsectoSec met 4 ltr water. Eventueel aanwezige filters in de spuitapparatuur dienen verwijderd te worden om verstopping te voorkomen. Spuit op een afstand van ca. 20 cm over de te behandelen plekken. Laat geen plek onbehandeld. Laat wit residu achter. Controleer na 2 dagen of een nieuwe behandeling noodzakelijk is. Indien de vogelmijten in grote aantallen aanwezig zijn dan lopen de mijten over de reeds gedode vogelmijten heen om zo contact met het poeder te vermijden. Zorg voor een goede monitoring en herbehandeling (spot-on).


Opmerking:
InsectoSec is een langzaam werkend middel. Het kan afhankelijk van de omstandigheden enkele dagen duren voordat de plaag bestreden is.

Gebruiksaanwijzingen:
Succesvolle bestrijding van de vogelmijt begint direct bij aanvang van een nieuwe ronde. Indien er vogelmijten gemonitord worden dan dient de behandeling zo snel mogelijk te starten, zodat de vogelmijten niet de kans krijgen tot opbouw van een grote en nog moeilijker te bestrijden populatie. De warmte bij aanvang van een nieuwe ronde activeert de bloedluis en dit zorgt dan voor een maximaal succes van de bestrijding. Zodra de temperatuur in een stal daalt dan zullen de vogelmijten zich diep gaan verschuilen, waardoor ze zeer moeilijk te bestrijden zijn. Nadat een stal gereinigd en goed gedroogd is kan InsectoSec preventief aangebracht worden door een dunne laag aan te brengen (ca. 25 gram/m²). Behandel vooral de schuilplaatsen zorgvuldig. Met deze aanpak kan een nieuwe ronde gedurende 2-3 maanden nagenoeg vrij van vogelmijten blijven.
Indien de vogelmijten zichtbaar (o.a. trossen) aanwezig zijn, dan dient ook nu de gehele stal behandeld te worden (ca. 50 gram/m²). Behandel de schuilplaatsen zorgvuldig en herhaal de behandeling desnoods om de paar dagen op de plekken waar de vogelmijten nog actief zijn (spot-on applicatie).

Verpakking:

1 Stk.

 

 

Bijlagen

Hier staan alle bijlagen van dit artikel. U kunt erop klikken om deze te downloaden.

Nieuws
bundeling-krachten-trouw-nutrition-en-lifarma
Bundeling krachten Trouw Nutrition en Lifarma
no-farmers-no-food
NO FARMERS NO FOOD
nieuwste-generatie-inweekmiddelen
Nieuwste generatie inweekmiddelen
parasect
Productnieuws Parasect
tesla-grondkoelingen
TESLA Grondkoelingen, geplaatst
bovengrondse-kadaverkoelingen
NIEUW. Bovengrondse kadaverkoelingen met bakken
virkill-het-desinfectiemiddel
Virkill. Hét desinfectiemiddel