https://www.lifarma.com/catalogus/bestrijding/insectenbestrijding/vliegenbestrijding/biologische-vliegenbestrijding/sluipwespen-biofly-l/_381_w_1172_658086_NL_1
Vorig artikel Toon lijst Volgend artikel
https://www.lifarma.com/catalogus/bestrijding/insectenbestrijding/vliegenbestrijding/biologische-vliegenbestrijding/sluipwespen-biofly-l/_381_w_1172_658086_NL_1

Sluipwespen Biofly (L)

Artikelnummer4706
Prijs per stuk Verkoopeenheid stuk
Omschrijving

Biologische bestrijdingsmethode tegen vliegen in strostallen en grondhokken.

Werking: De biologische bestrijding van stalvliegen is zeer effectief en reduceert stress voor mens en dier op de lange termijn. Sluipwespen type muscidifurax raptorellus hebben stalvliegen nodig voor hun eigen voortplanting. Zij leggen hun eieren in de poppen van de stalvlieg. De daarin groeiende sluipwespen doden in de loop van hun ontwikkeling de poppen van de stalvliegen. In plaats van één stalvlieg, komen na ongeveer drie tot vier weken meerdere sluipwespen uit. Deze leggen wederom hun eieren in de poppen van de stalvliegen. Dit veroorzaakt aanvankelijk een trage, maar gestage, daling van de stalvliegen. Binnen 2 weken kan een complete cyclus worden voltooid.

Vereisten voor het toepassen van sluipwespen: Relatief droge mest.

Let op: Als in het verleden insecticide zijn gebruikt, dan moet (vóór de eerste vrijlating van de sluipwespen) getest worden of werkzame stoffen van de insecticide in de mest nog aanwezig zijn.

Gebruik: Verzendkokers direct na ontvangst uitstrooien op plekken waar veel vliegen zijn. Zorg dat de uitgestrooide plekken niet belopen worden en dat de dieren er niet bij kunnen. Rundvee/Geiten/Schapen minimaal elke 4 weken en Pluimvee minimaal elke 2 weken.

Opslag: Moet u ze noodgedwongen toch opslaan, doe dit dan bij voorkeur in een donkere ruimte bij een temperatuur van 4-8 graden Celsius. Vermijd opslag langer dan 2 dagen.

Deze koker is goed voor 20 koeien / 30 geiten-schapen / 4000 kippen / 10 paarden.

 

Voor natte mest wordt de roofvlieg geadviseerd.

 

Nieuws
bundeling-krachten-trouw-nutrition-en-lifarma
Bundeling krachten Trouw Nutrition en Lifarma
no-farmers-no-food
NO FARMERS NO FOOD
nieuwste-generatie-inweekmiddelen
Nieuwste generatie inweekmiddelen
parasect
Productnieuws Parasect
tesla-grondkoelingen
TESLA Grondkoelingen, geplaatst
bovengrondse-kadaverkoelingen
NIEUW. Bovengrondse kadaverkoelingen met bakken
virkill-het-desinfectiemiddel
Virkill. Hét desinfectiemiddel