https://www.lifarma.com/catalogus/ongediertebestrijding/insectenbestrijding/bloedluisbestrijding/chemische-bloedluisbestrijding/byemite-1-liter-ura/_381_w_1204_658066_NL_1
Vorig artikel Toon lijst
https://www.lifarma.com/catalogus/dierengeneesmiddelen-ura/pluimvee/byemite-1-liter-ura/_381_w_1571_658066_NL_1

ByeMite 1 liter (URA)

Artikelnummer1327
Prijs per stuk Verkoopeenheid stuk
Omschrijving
Tell a friend

ByeMite 1 liter (URA receptplichtig)

Omschrijving:

Middel ter bestrijding van de bloedluis bij legkippen. Dit middel is alleen op recept verkrijgbaar.
Dosering: 1 liter op 250 liter water is voor 10000 kippen.

Download hier de folder over byemite

Naam van het diergeneesmiddel:

ByeMite 500 mg/ml concentrate for sprayingemulsion for laying hens.

Werkzaam bestanddeel:

foxim 500 mg/ml.

Doeldiersoort:

Leghennen.

Indicaties voor gebruik met specificatie van de doeldiersoorten:

Behandeling van infestaties door rode vogelmijten (Dermanyssus gallinae) gevoelig voor organofosfaten, in pluimveebedrijven met poeljen en leghennen, in aanwezigheid van de dieren.

Contra-indicaties:

Niet gebruiken op vleeskuikenbedrijven.

Bijwerkingen (frequentie en ernst):

De stressreacties veroorzaakt door het verstuiven of door het tijdelijk wegnemen van voer tijdens het verstuiven kunnen een geringe afname in leg s’anderendaags veroorzaken.

Dosering en wijze van toediening:

Bereid een spray-oplossing van 2000 ppm foxim door het diergeneesmiddel in een verhouding van 100 ml per 25 l water te verdunnen en roer krachtig. Breng deze spray-oplossing aan een hoeveelheid van 25 l per 1000 henplaatsen aan op de oppervlakken in de onmiddellijke omgeving van de hennen en daar waar de parasieten zich schuilhouden; dit zijn de kooidraden, hulpmateriaal, metalen stijlen, voedergoten, transportbanden, legnesten enzovoort. Gebruik een verstuiver die grove druppels aflevert. Voer een herhalingsbehandeling uit 7 dagen later. Bereid de waterige oplossing net vóór de toepassing. De hoeveelheid spray-oplossing dient zorgvuldig te worden berekend en het geheel moet worden toegepast op het behandelde oppervlak. Om de impact van foxim op het milieu te reduceren, dient het aantal behandelingen binnen een hennenbedrijf beperkt te worden tot twee per jaar, dit zijn vier toepassingen in totaal. De spray-oplossing wordt op de kooien verstoven in aanwezigheid van het pluimvee.

Wachttijd:

Eieren: 12 uur; vlees en slachtafval: 25 dagen na de tweede behandeling.

Speciale voorzorgsmaatregelen bij gebruik:

Niet rechtstreeks op de dieren spuiten. Vóór de behandeling voer en eieren wegnemen. Alle losse strooisel moet uit de nesten worden verwijderd voordat de spray wordt toegepast. Verwijder de eieren gelegd tijdens en op dezelfde dag van de behandeling. Het product mag niet worden gespoten binnen een maand vóór een geplande schoonmaak van de gebouwen. Foxim is een huidallergeen en is licht irriterend voor de huid en ogen. Personen met bekende overgevoeligheid voor de werkzame stof mogen niet in contact komen met het product. Dit product is bestemd om te worden toegepast door dierenartsen, ongediertebestrijdingsfirma’s of geïnformeerde landbouwers, geadviseerd door een dierenarts.Het product mag niet worden gebruikt zonder het dragen van beschermende kledij. Foxim is zeer toxisch voor vissen en voor aquatische invertebraten. Om de impact van foxim op het milieu te reduceren, dient het aantal behandelingen van een hennenbedrijf beperkt te worden tot twee per jaar, dit zijn vier toepassingen in totaal.

Registratienummer:

BE: BE-V333837; NL: REG NL 101 917.

Verpakking:

1 stk.
 

Vertel het een bekende!

Vul uw naam en emailadres en die van de persoon die u op de hoogte wilt stellen van dit artikel. De ingevulde gegevens worden niet opgeslagen en/of gebruikt voor andere doeleinden dan het versturen van de email aan de door u opgegeven persoon.

Uw gegevens
Naam
Email
Versturen naar
Naam
Email
Opmerking
Nieuws
parasect
Productnieuws Parasect
pluimvee-actie-orthosol-hittestress-mix-plus
Pluimvee - Actie Orthosol Hittestress Mix Plus
vitamine-c500
Nieuw! Orthosol C500 (Vitamine C)
vacatures
Vacatures
certificering
GMP+ en Securefeed
onze-hittestress-producten
Onze Hittestress producten
sector-landbouw-in-2017-kleinste-uitstoter-co2
Sector Landbouw in 2017 kleinste uitstoter CO2
nieuw-insectosec-bloedluisbestrijding
Nieuw. InsectoSec Bloedluisbestrijding
hellberg-gehoorbeschermer
Hellberg Gehoorbeschermer met radio
strong-pasta-2-kg
Strong Pasta (creme) 2 kg
techno-boots
Laars Techno Boots
9-tons-kadaverkoeling
9-tons bovengrondse kadaverkoeling